Kudret Narı Macunu Nedir? Kudret Narı Macununun Faydaları

Kudret Narı Macunu Nedir? Kudret Narı Macununun Faydaları

Kudret narı macunu kudret narından elde edilen ve sağlık açısından pek çok faydası bulunan bir karışımdır. Tropikal olan kudret macunu özellikle Afrika, Asya ve Karayip’lerde yetişir. Kudret macunu nedir, kudret macunu nasıl yapılır ve kudret macunu nasıl kullanılır gibi sorular kafanızı kurcalayabilir.

Anavatanı Hint Yarımadası olan bu narın dünyaya yayılması ise 600 yıl önce olmuştur. 600 yıl öncesinden beri bilinen birçok faydası vardır. Kudret narı meyvesi olgunlaşmadan önce salatalık veya yeşil biberle benzer özellik gösterir. Kudret narı olgunlaştığında ise parlak ve kırmızı iri taneli çekirdekleri oluşur.

Kabakgillerden olan kudret narı, sarı ile turuncu arasında bir renge sahiptir. Doğrudan meyve olarak da tüketilebildiği için birçok hastalığa karşı etkisi vardır. Kudret narı macunu hem macun olarak tüketilebilir hem de içeceklerin içine eklenerek kullanılabilmektedir.

Kudret Narı Macunu Neye İyi Gelir?

Mide Rahatsızlıklarına İyi Gelir

Midede meydana gelen ülser, gastrit ve reflü gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan bu meyvenin mucizevi etkileri vardır.

Kanserle Mücadelede Etkilidir

Antioksidan olan kudret narı, kansere neden olan radikallerin yok edilmesinde etkilidir. Anti tümör ve anti kanserojen özellik taşıdığı için kanserle mücadele etkilidir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Vücudun hastalıklara karşı daha diri olmasını sağlarken vücudun savunma sistemine de katkı sağlar. Antioksidan olması kişinin hastalıklara yakalanabilmesini de zor hale getirir. Her gün düzenli olarak tüketildiğinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlarsınız.

Karaciğere İyi Gelir

Karaciğer kendi kendini yenileme özelliğine sahip olan bir organımızdır. Kudret narı macunu ise karaciğerin kendine gelme süresini çok daha hızlı yapacaktır.

Afrodizyak Etkilidir

Afrodizyak etkili olduğu için cinsel gücün artmasını sağlar.

Kanı Temizler

Kan vücut içerisinde ne kadar temiz olursa akış hızı da ona göre düzenlenecektir. 

Cilde İyi Gelir

Ciltte meydana gelen en ufak sorun bile sıkıntı yaratır. Macun, akne tedavisinde ve cildin enfeksiyon olması halinde iyileştirici bir özelliğe sahiptir.

Alerjik Hastalıkların Tedavisinde

Uyuz, kaşıntı, sedef hastalığı, saçkıran ve mantar gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır.

Kudret Narı Macunu Nasıl Kullanılır?

Vücuda enerji veren bu macun bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Balla birlikte hazırlanan macun yaraların iyileşmesinde de kullanılabilir. Sindirim sistemi, kısırlık ve iştahsızlık gibi durumlarda 30 gün boyunca kullanılması gerekir.

İçeriğinde bulunan maddeler sayesinde şeker hastalığının tedavisinde de kullanılmaktadır.

https://www.aktarciniz.com

Etiketler: kudret narı nedir, kudret narı macununun faydaları nelerdir, kudret narı neye iyi gelir, kudret narı macunu nasıl kullanılır
Temmuz 06, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR