Kuru İncir Neye İyi Gelir? Kuru İncir Faydaları

Kuru İncir Neye İyi Gelir? Kuru İncir Faydaları

Meyveler, mevsiminde tüketimin yanı sıra uzun süre farklı koşullarda saklanabilen ürünlerdir. Birçok meyve çeşidi taze ve kuru tüketime uygun olduğu için aradığınız meyveyi kuru şekilde almanız mümkündür. Faydası ve lezzeti ile fark yaratan kuru incir de bu meyve seçeneklerinden biridir. Eski zamanlardan beri mutfaklardan ayrılmayan kuru incir lezzetli olduğu kadar sağlıklı bir besindir. Birçok faydayı beraberinde getiren kuru incir içeriğindeki vitaminler sayesinde besleyici etkisini bir kat daha artırır. Sağlıklı bir ara öğün ve atıştırmalık desteği sunan kuru incirin pek çok faydası bulunmaktadır.

Kabızlığa İyi Gelir

Kuru meyvelerin pek çoğu kabızlık sorunları için birebir çözümler sunar. Kuru incir de özellikle sindirim sistemini etkilediği için kabızlığın ortadan kalkmasını sağlar. Yüksek lif içeriğine sahip olan kuru inciri direkt olarak tüketebilir ya da akşamdan bir bardak suya ıslayarak ertesi gün yiyebilirsiniz.

Tansiyonu Dengeler

Kuru incir iyi bir potasyum kaynağı olması ile bilinir. Potasyum sayesinde incir tüketen kişi tansiyon ve kan basıncını dengelemiş olur. İncirin içerisindeki yüksek potasyum miktarı tansiyon problemlerinin önüne geçer. Özellikle tansiyon riski olanlar ve ileri yaştaki kişiler kuru inciri düzenli olarak tüketmelidir.

Diyabet Hastalarına İyi Gelir

Gıdalardan alınan bazı şekerlerin sindirim ve emiliminde zorlanan kişiler olabilir. Özellikle diyabet hastaları açısından bu sindirim daha zor bir hal alır. Yüksek lif içeren kuru incir sayesinde diyabet hastaları kendini kontrol altına alabilir. Bunun yanı sıra diyabet riski olan kişiler de inciri yeterli oranda tüketmeye özen göstermelidir.

Cilde İyi Gelir

Kuru incir genç ve dinç bir görünüm için gereken doğal desteği sağlar. Özellikle yaşınız ilerlemeden kuru inciri düzenli şekilde tüketmeniz sağlıklı bir cildin ilk adımıdır. Kuru incir sayesinde cildiniz daha gergin ve sıkı görünür.

Kalp ve Damar Hastalıklarına Karşı Korur

Yaşa bağlı olarak ortaya çıkan kalp ve damar problemlerinin önüne geçmek için kuru incir etkin bir destek olabilir. Potasyum içeriği sayesinde kuru incir tansiyonu dengeleyerek buna bağlı oluşabilecek kalp sorunlarının önüne geçer.

https://www.aktarciniz.com/

Etiketler: kuru incir neye iyi gelir, kuru incirin faydaları nelerdir, kuru incir tansiyonu dengeler, kuru incirin sağlığa faydaları
Eylül 06, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR