Lavanta Sabununun Faydaları

Lavanta Sabununun Faydaları

Lavanta, geniş bir alanda yetiştirilen bitkilerdendir. Ballıbabagiller familyasından olan bu hoş kokulu bitki yaklaşık olarak bir metreye kadar uzayabilir. Lavanta tarihte hep süs bitkisi olarak değerlendirilmiştir. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişen bitki mavi, morumsu ve kırmızımsı renktedir.

Genelde dağlarda yetişen bu bitki 1000–1800 metre arasında bir uzunluğa erişebilir. Lavantanın çiçekleri ve yaprakları farklı özellikte olduğundan dolayı farklı etkilere sahiptir. Gövdesi dört köşeli olan bitki hem sağlık hem de temizlik açısından önemlidir.

Lavantanın Kullanım Alanları Nelerdir?

Lavanta kokulu bir bitki olduğundan özellikle sabun ve şampuan yapımında kullanılan vazgeçilmez bir bitkidir. Dondurma yapımında da aroma olması amacıyla kullanılır. Lavantanın tohumu tıbbi alanda kullanılır.

Lavantadan Yapılan Ürünler Nelerdir?

Lavanta sabun, çay ve yağı gibi çeşitli ürünlere sahiptir. Lavanta çayı sindirimi desteklerken savun ve yağı cilt temizliğinde kullanılır. Akne ve sivilce tedavisinde kullanılan ürünler, lekelerin giderilmesinde de mucizevi bir etkiye sahiptir.

Lavanta Sabununun Faydaları Nelerdir?

Lavanta özlü sabun, tohum, yağ ve çiçeklerden oluşan ferahlatıcı bir etkiye sahiptir. Uyarıcı özelliği ile rahatlatırken yağlı ciltler için oldukça faydalıdır.

Cildi temizler.

Cilde canlılık ve tazelik kazandırır.

Sivilce, akne gibi cilt sorunlarının azalmasında etkilidir.

Ciltte oluşan iltihaplanmayı onarır ve hücre yenileyici özelliktedir.

Vücudun rahatlamasını sağlar.

Zona hastalığının tedavisinde kullanılır

Yanıklara iyi gelir.

Doku çürümelerini iyileştirme etkisine sahiptir.

Saçtaki kirleri, vücuttaki kötü kokuları uzaklaştırır.

Lavanta sabunundan istenilen faydayı elde edebilmek için mutlaka doğal bir şekilde üretilmiş olması gerekir. Doğal sabunda kimyasal katkı maddesi kullanılmaz. Hayvansal yağ ya da boya içermemesi gerekir.

Uçucu olan lavanta yağı, lavanta bitkisinin damıtılması neticesinde elde edilir. Lavanta antiseptik bir özelliğe sahiptir, bu da onu mikrop öldürücü bir yağ haline getirir.

Lavanta Yağı Nasıl Yapılır?

Lavanta özlü sabun yapımında kullanılan yağın elde edilmesi için şu aşamalardan geçmesi gerekir. Lavanta bitkisi büyük bir kazan içerisinde bulunan suya konulur ve ateş altında haşlanır. Kaynayan suyun içindeki uçucu yağlar sıcakla birlikte buhar haline gelir ve bu buhar bir makine yardımıyla başka kazana aktarılır ve soğutularak sıvı haline getirilerek lavanta yağı elde edilmiş olur.

https://www.aktarciniz.com/

Etiketler: lavanta, lavanta sabunu, lavanta sabununun faydaları, lavanta yağı, lavanta yağı nasıl yapılır
Nisan 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR