Leblebinin Mucizevi Faydaları

Leblebinin Mucizevi Faydaları

Leblebinin Mucizevi Faydaları

Leblebi Nedir?

Nohudun kavrulduktan sonra çerez haline getirilmesi işlemine leblebi denir. Yaklaşık olarak 7000 yıllık bir tarihi olan leblebi, dünyada ve ülkemizde önemli bir kuruyemiş olarak bilinir.

Sarı ya da beyaz formları olan leblebinin tadı kadar insan sağlığı açısından da oldukça önemli bir besin olduğu bilinir. Aşağıda leblebinin mucizevi faydalarından bazıları belirtilmiştir.

Kemik Gelişimini Yardımcı Olur

Leblebinin içeriğinde bulunan K vitamini, kalsiyum, magnezyum, demir ve fosfat kemik yapısının daha güçlü olmasını sağlar.

Mideye İyi Gelir

Midedeki özsuyun emilmesine yardımcı olan leblebi, reflü ve gastrit gibi hastalıkların şiddetini azaltmaya yardımcı olur.

Kalbi Korur

İçeriğinde bulunan vitaminler ve lifler sayesinde kalp sağlığını koruyucu bir etkiye sahiptir. Kötü kolesterolü düşürerek kalp krizi ve damar tıkanıklığı gibi sorunların yaşanma riskini azaltır.

Kansere Karşı Koruma Sağlar

Leblebi nohuttan elde edilen bir yiyecektir ve nohudun içerisinde bulunan selenyum karaciğer enzimine katkı sağlar. Vücuttaki serbest radikallerin temizlenmesini sağlayarak kansere karşı koruyucu görev yapar. İltihapları giderir ve tümörlerin büyümesini engelleyerek yayılmasını durdurur.

Zayıflamaya Yardımcı Olur

Tokluk hissi yaratır ve bu da kişide az yeme isteği uyandırarak kilo verme sürecinin daha hızlı olmasını sağlar.

Şeker Hastalığı Riskini Azaltır

Yapılan araştırmalara göre, vücuttaki insülin miktarını düşürür bu da kan şekeri seviyesinin düşmesine neden olur. Diyabet riskini aza indirir.

Bağışıklık Sitemini Güçlendirir

Demir bakımından zengin olan leblebi, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Bu sayede olası hastalıklara karşı vücudu daha dirençli hale getirir. Kırmızı kan hücrelerini ve bazı hormonların çoğalmasını sağlayarak kansızlığa iyi gelir.

Cildi Korur

İçerisinde bulunan manganez sayesinde cildin korunmasına yardımcı olur. Antioksidan özelliği sayesinde cildin güneşin zararlı ışınlarından korunmasına yardımcı olur.

Kolesterolü Düzenler

Kolesterolü düzenler, kalp krizi ve felç gibi risklerin azaltılmasını sağlar.

Uykuyu Düzenler

Leblebinin içeriğinde bulunan serotonin ve triptofan uykusuzluk problemlerinin ortadan kaldırılmasını sağlar. Gece yatmadan önce bir miktar tüketildiğinde uykuyu düzene koyar.

Kadın Hastalıklarına İyi Gelir

Menopoz, meme kanseri ve bazı kadınsal hastalıkların tedavisinde etkilidir.

https://www.aktarciniz.com/

Etiketler: leblebi, leblebi nedir, leblebinin faydaları nelerdir, leblebi nelere iyi gelir, kuruyemiş
Mayıs 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR