Limon Tuzu Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Limon Tuzu Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Mutfaklarda ve genel ev temizliğinde geniş yer kaplayan doğal malzemelerin başında limon tuzu vardır. Çok amaçlı olarak kullanılan ve kolayca ulaşılabilen limon tuzu aynı zamanda sağlık açısından da pek çok faydayı beraberinde getirir. Çeşitli meyvelerin içeriğinde yer alan ve doğal bir asit olan kimyasal sitrik asit limon tuzu olarak ifade edilir.

Kristal ve bir yapıya ve renksiz görünüme sahip olan limon tuzu özellikle turunçgiller gibi ekşi meyvelerde sıklıkla bulunur. Aynı zamanda bitki ve hayvanların vücut yapısındaki sıvılarda geniş bir yer kaplar. Antioksidan özelliğine sahip olan limon tuzu yiyecek ve içeceklerin daha uzun süre taze kalmasına katkıda bulunur. Bunun yanı sıra limon tuzunun pek çok diğer faydası da vardır.

Limon tuzu diş taşı ve ağız bakımında sıklıkla kullanılır. Özellikle gargara olarak suyla karıştırılır ve bakım için düzenli olarak uygulanır.

Limon tuzu saç sağlığı için faydalı bir içeriğe sahiptir. Saçlarınıza bakım ve onarım yapmak için limon tuzunu farklı şekillerde hazırlayabilirsiniz. Bunun için bir miktar suya 4 adet limon tuzu ekleyip kaynatarak işlem yapabilirsiniz. Ardından soğuyan bu suyu saçlarınıza masaj yaprak yedirebilirsiniz. 10-15 dakika bekledikten sonra saçlarınızı durulayabilirsiniz. Düzenli kullanımda saç uçlarında görülen kırıkları onarabilirsiniz.

Limon tuzu genel bağırsak, böbrek ve karaciğeri temizliğinde etkin rol oynayan bir içeriğe sahiptir. Bunun yanı sıra bakterilere karşı vücudu koruyarak daha dirençli olmanızı sağlar.

Böbrek ve safra kesesi taşları gibi zorlu rahatsızlıklarda limon tuzu taşın atılmasına yardımcı olur.

Limon tuzu tansiyonu düzeltici ve dengeleyici bir içeriğe sahiptir.

Limon Tuzu Doğal Mı?

Limon tuzu, bir önceki yüzyıla kadar çeşitli narenciyelerin sıkılması ile elde edilmiştir. Ancak limon tuzunun bu denli zorlu işlemlerden geçmesi maliyet olarak yüksek sonuçlara neden olmuştur. Artan maliyet nedeniyle limon tuzu üretimi 20. yüzyıl itibariyle farklı bir şekilde üretilmeye başlamıştır.  Buna göre limon tuzu ham maddesi sitrik asit ile aspegillus niger isimli mantarın şeker ve kimyasal bileşenlerle tepkimeye sokulması neticesinde elde edilir. Bu nedenle limon tuzu çeşitli asitlerin birleşimi sonucu oluşmuş doğal madde olarak nitelendirilebilir.

https://www.aktarciniz.com

Etiketler: limon tuzu nedir, limon tuzu ne işe yarar, limon tuzunun faydaları nelerdir, limon tuzu doğal mıdır
Eylül 17, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR