Mango Kurusu Neye İyi Gelir? Faydaları Nelerdir?

Mango Kurusu Neye İyi Gelir? Faydaları Nelerdir?

Dünyanın bazı yörelerinde, mango bilimsel adıyla Mangifera indica “meyvelerin kralı” olarak isimlendirilmektedir. Mango, Hindistan ve Güneydoğu Asya’ya özgü bir meyve olmaktadır. Dünya üzerinde ise yaklaşık 4.000 yıldan fazla bir süredir yetiştirilmektedir. Çok türlü bir meyve olan mangonun her biri kendine has olmak üzere farklı renk, koku ve tatta akrabaları vardır. Bu akrabalarının yanı sıra mango kurusu da çok popüler ve sağlıklı bir besindir. Bu nedenle sizler için mangonun ve mango kurusunun faydalarını derledik.

Mangonun Faydaları

Mangonun pek çok faydası bulunmaktadır. Bunları sizler için kısaca derledik.

Mango sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı bir bitki görevi üstlenmektedir. Mango proteinlerin parçalanmasına ve sindirilmesini sağlayan enzimleri ve ayrıca sindirim kanalının verimli çalışmasını sağlayan lifleri içermektedir. Diyet lifi kalp hastalığı, tip 2 diyabet riskini azaltma noktasında etkili olmaktadır.

Mango meyvesinin posası karotenoidler, askorbik asit, terpenoidler ve polifenoller bakımından zengin olmaktadır. Bunların tümü meyvenin kanseri önleyici özelliğine yardımcı etkenlerdir.

Maküler dejenerasyon adı verilen ve özellikle de yaşlı bireylerde gözüken göz rahatsızlığında kullanılabilmektedir. Çünkü mangoda zeaksantin isimli gözü koruyan bir çeşit antioksidan vardır ve göz sağlığı için olumlu etkiye sahiptir.

Mangolar genel sağlığa katkıda bulunan önemli vitaminlere sahiptir. Aynı zamanda da potasyum, magnezyum, B vitamini, A vitamini, C vitamini, E vitamini ve K vitamini açısından da büyük bir etkiye sahiptir. Bu bileşenler sizi bir dizi hastalıktan korunma noktasında etkili olacaktır

Mango iyi bir folat deposu olmaktadır. Ayrıca içeriğindeki B, A, C, K ve E vitaminlerinin tamamı bağışıklığı artırmaya yardımcı bit etkiye sahip olmaktadır. Mango, cildinize esnekliğini veren ve sarkmasını ve kırışmayı önleyen C vitamini bakımından zengin olmaktadır. Aynı zamanda sağlıklı saçları destekleyen A vitamini de sahip olmaktadır. Mango polifenolleri kolon, akciğer, prostat, meme ve kemik kanserleri ile bağlantılı oksidatif stresle başa çıkabilmektedir.

Mango vücutta kolajen proteinleri üretme konusunda destekleyici bir kuvvettir. Aynı zamanda da yüksek oranlarda A ve C vitaminlerini bünyesinde barındırmaktadır. Kolajen kan damarlarının ve vücudun bağ dokularının korunmasına yardımcı olmaktadır. Böylece doğal yaşlanma sürecini yavaşlatacaktır. Bu nedenle, mango haklı olarak yaşlanma karşıtı bir yiyecek olarak isimlendirilebilmektedir.

https://www.aktarciniz.com

Etiketler: mango meyvesi, mango kurusu, mango kurusu neye iyi gelir, mango kurusunun faydaları nelerdir, mango nerede yetişir, mangonun faydaları
Temmuz 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR