Menengiç Kahvesi Nedir? Menengiç Kahvesi Faydaları

Menengiç Kahvesi Nedir? Menengiç Kahvesi Faydaları

Gaziantep yöresine has menengiç kahvesi yabani olarak yetişen menengiç bitkisinden yapılmaktadır. Dibek kahvesi adıyla da bilinen bu kahve potasyum, demir ve kalsiyum bakımından oldukça zengindir. Aromatik karışımlarla hazırlanmış olan menengiç kahvesi pek çok hastalığa iyi gelmektedir.

Menengiç kahvesi, menengiç bitkisinin meyvelerinin kurutulması ve ardından öğütülmesiyle elde edilmektedir. Farklı aroması, yumuşak aroması ve lezzetiyle oldukça ilgi gören menengiç kahvesinin yapımı Türk kahvesiyle benzerlik gösterse de süt ile pişirilir.

Menengiç kahvesi içinde kafein içermeyen bir içecek olduğundan sağlıklı tüketim için idealdir. Menengiç kahvesi nasıl yapılır sorusu aklınıza gelebilir. Sodyum ve potasyum oranı yüksek olan bu kahveye içine zahter bitkisi konularak hazırlanabilir.

Menengiç Kahvesi Neye İyi Gelir?

Astıma İyi Gelir

Menengiç kahvesinin içinde yirminin üzerinde vitamin ve mineral bulunur. Bu içerikler ise onu özellikle astım hastalarının kullanması açısından faydalı hale getirir.

Mide Ağrısına İyi Gelir

Kahvelerin büyük bölümü mide problemlerine neden olur. Menengiç kahvesinin içine salep konduğu için midede yanma ya da ekşime gibi durumları ortadan kaldırır.

Tuzların Böbrekten Atılmasını Sağlar

Böbreklerde tuz birikmesi vücudun şişmesine neden olur. Menengiç kahvesi ise böbreklerde biriken tuzların kısa zamanda atılmasını sağlar.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Özellikle kışın çok fazla menengiç kahvesi içen kişilerin gribe yakalanma olasılıkları daha düşüktür.

Balgam Sökücüdür

İçilmesi yumuşak olduğu için göğsün yumuşamasını sağlar ve balgam sökücü özelliğe sahiptir.

Yaraların Daha Hızlı Geçmesini Sağlar

Menengiç kahvesinin faydalarından biri de yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlamaktır. Özellikle ağızda meydana gelen yaraların bir gün içerisinde tedavi edilmesini sağlar. Etkisini görebilmek içinde günde bir ya da iki fincan içilmesi yeterlidir.

Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Menengiç kahvesi şeker ve tatlandırıcısız içildiğinde hızlı ve sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. İştah kesici özelliği olan kahve tüketildikten sonra uzun bir süre tokluk hissi sağlar.

Kışın Hastalıklardan Karşı Korur

Kışın hava şartlarından dolayı insanların hastalanması daha fazla olur. Düzenli olarak menengiç kahvesi tüketenler ise grip ve nezle gibi hastalıklara karşı daha dayanıklı olur.

İnatçı Öksürükleri Keser

Sürekli boğazı kuruyan ve öksüren kişiler zahterli menengiç kahve tükettiklerinde inatçı olan öksürükten de kurtulmuş olurlar.

Ağrı Kesicidir

Adet ağrısı, baş ağrısı ve kronik ağrıların tedavisinde etkilidir.

Zindelik Verir:

İçeriğinde bulunan B vitamini ve potasyum sayesinde kişinin kendisini daha enerjik ve zinde hissetmesini sağlar.

Menengiç Kahvesi Nasıl Yapılır?

Menengiç kahvesinin yapımı, normal kahve yapımına benzer. Öncelikli olarak cezvenin içine süt konulur. Sonrasında kahve ve şeker ilave edilir. Şekersiz içildiğinde kahve daha faydalı olacaktır. Sütlü menengiç kahvesi afiyetle tüketilir.

https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: menengiç kahvesi, menengiç kahvesi nedir, menengiç kahvesi faydaları, menengiç kahvesi nasıl yapılır
Temmuz 06, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR