Mısır Nişastasının Faydaları

Mısır Nişastasının Faydaları

Nişasta olarak isimlendirilen bu madde en temel haliyle amidon veya farin olarak geçen suda çözülmeyen kompleks bir karbonhidrat olarak görev yapmaktadır. Bitkiler tarafından fazla glikozu depolamak amacıyla kullanılmaktadır. Bu nedenle de pek çok faydası bulunmaktadır.

Mısır Nişastanın Faydaları Neler?

Mısır nişastası cilt güzelliği için oldukça sık tercih edilmektedir. Maske yapımından peeling yapımına kadar çok geniş bir skalaya sahip olmaktadır. Cilde tazelik, canlılık ve bebeksi bir doku katmaktadır. Cilt hastalıklarında kaşıntıyı kesme noktasında etkili olmaktadır.

Ciltte Oluşan İltihaplanmayı Önler

Mısır nişastası güneş yanığı oluştuğunda su ile karıştırılabilmektedir. Daha sonrasında ise bu karışımı yanık yerlere sürdüğünde serinlik vermektedir. Aynı zamanda da ağrıları hafifleterek fayda sağlamaktadır.

Parlaklık Verir

Mısır nişastası gümüşleri parlatmak için kullanılabilmektedir. Bunun için su ve nişastayı bulamaç haline getirmeniz gerekmektedir. Ardından ise temiz bir bez ile kararan gümüşlerinizi ovalamanız gerekecektir. Böylelikle gümüşlerinizin ışıltısı harika bir hal alacaktır.

Böcek Sokmalarına İyi Gelir

Böcek sokması yaşandığı takdirde su ve nişastayı hamur haline getirdikten sonra ısırıkların olduğu yere hamuru sürerseniz faydasını göreceksiniz.

Ayak Kokusunu Engeller

Ayak terlemelerini önleyici bir etkiye sahip olmaktadır. Aynı zamanda da koku oluşumunu kesmektedir. Bunun için öncelikle ayakkabınızın içerisine nişastayı serperek dağıtmanız önerilmektedir. Böylece ayakkabınızın içerisinde deodorant etkisi oluşacak ve bu sayede de ayaklarınız kokmamış olacaktır. Bunun yanı sıra ise bakteri üremesinin de önüne geçilmiş olacaktır.

Küf Kokusunu Engeller

Kitaplarda oluşan rutubeti ve rutubet kokusunu gidermektedir. Eski kitaplar havalandırılmadığı için küf kokabilmektedir. Bundan kaynaklı olarak bu tip kitapların üzerlerine dökeceğiniz mısır nişastası bütün kokunun yok olmasına yardımcı olacaktır.

Saç Dökülmesinde Faydalıdır

Kuru şampuan yapımında mısır nişastası oldukça etkin bir biçimde kullanılmaktadır. Saçlarınız yağlı olduğu ve yıkamaya vaktinizin olmadığı zamanlarda saç diplerinize bir miktar mısır nişastası serptiğinizde ve fırça ya da tarak yardımıyla taradığınızda faydasını göreceksinizdir. Nişastanın fazla yağı hemen çekmesiyle birlikte saçınız temizlenecektir. Bu sayede de istediğiniz şekli verebilirsiniz.

Ciltte Oluşan Tahrişi Yok Eder

Bebeğinizin pişiği olduğu zamanlarda banyodan hemen sonra mısır nişastası serpmeniz önerilmektedir. Bu sayede pişiğin oldukça kısa bir sürede iyileştiğiniz göreceksiniz. Çünkü unutulmamalıdır ki mısır nişastasının cildi yenileyici etkisi bulunmaktadır.

https://www.aktarciniz.com
Etiketler: mısır nişastası, mısır nişastası nedir, mısır nişastası faydaları, mısır nişastası neye iyi gelir
Ağustos 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR