Mucizevi Meyve İğdenin Pek Bilinmeyen Faydaları

Mucizevi Meyve İğdenin Pek Bilinmeyen Faydaları

Çekirdekli ve küçük bir meyve olan iğdenin faydaları saymakla bitmemektedir. Severek tüketilen iğde meyvesi adeta bir şifa deposudur. Bağışıklığı güçlendiren ve toksinlerden arındıran bir mineral deposu olan iğde bazı hastalıklarda iyileştirici etki sağlamaktadır.

Ülkemizin her yerinde yetişebilen bu şifalı bitki içeriğinde yer alan vitamin ve mineraller sayesinde pek çok hastalığa iyi gelir. Bazı hastalıklarda iyileştirici etki gösteren iğde bağışıklık sistemini güçlendirirken, böbrek hastalıklarına da iyi gelmektedir.

İğde özellikle E, C ve A vitaminleri, flavanoidler açısından oldukça zengin vitamin ve mineral kaynağıdır. Ayrıca, esansiyel yağ açısından da zengin olan iğde ağızda bıraktığı mayhoş tadıyla dikkat çekmektedir. İğde vücut sağlığının yanı sıra kozmetik sektöründe de kullanılmaktadır.

İğdenin Faydaları Nelerdir?

İğdenin faydaları oldukça fazladır. Birçok rahatsızlığa iyi gelmesi açısından da günlük yaşamda tüketilmesi gereken bir bitkidir. İğde, içerdiği magnezyum ve vitamin zenginliğinden kaynaklı olarak bağışıklığı güçlendirici bir etkiye sahip olmaktadır. Sindirime yardımcı olmasıyla birlikte metabolizmayı hızlandırmaktadır. Kolajen barındıran Omega 7 bakımında zengin olmakta, bu sayede de cildin ve saç köklerinin ihtiyaç duyduğu kolajen miktarını karşılamaktadır.

C vitamini açısından oldukça zengin olan iğde öksürüğe iyi gelir. Soğuk algınlığına karşı vücudun korunmasına destek sağlar. Böbrek rahatsızlıklarına iyi gelir ve zihni güçlendirir. Bunların yanı sıra, egzamanın etkilerini azaltmada etkilidir. Bunun yanı sıra afrodizyak etkiye sahip olması nedeniyle cinsel gücü arttırmakta ve kanseri önleme noktasında etkili olmaktadır.

İğdenin sağladığı faydalardan biri karaciğerdeki toksinleri temizler. Kötü kolesterolü (LDL) düşürür. Bu sayede damar sağlığının korunmasını destekler. Karaciğerin yağlanmasının azaltılmasında etkilidir.

İğde hazımsızlık problemine iyi gelir. Yemeklerden sonra hazımsızlık problemi yaşayanlarda mideyi rahatlayıcı etkiye sahiptir.

İğde Nasıl Tüketilir?

İğde bitkisi birçok yerde bulunabilen bir bitki olmaktadır ve birkaç şekilde tüketilebilmektedir. Bunlardan ilki taze meyve olarak tüketmektir. Diğer bir yol ise kurutarak tüketmektir. Bunun yanı sıra kuru halini demleyerek çay olarak da içmeniz mümkün olabilmektedir.

Kuru iğde ve yaprağı birlikte demlendiğinde oluşan çay, kuru öksürüğün giderilmesinde etkili olmaktadır.

https://www.aktarciniz.com/

Etiketler: iğde, iğde meyvesi, iğde nasıl tüketilir, iğdenin faydaları nelerdir, mucizevi meyve iğde
Haziran 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR