Nöbet Şekeri Nedir? Nöbet Şekeri Faydaları

Nöbet Şekeri Nedir - Nöbet Şekeri Faydaları

Nöbet Şekeri

 

Nöbet Şekeri Nedir?

 

Nöbet şekeri rafine edilmemiş bir şeker türüdür. Sağlık açısından birçok faydası bulunan nöbet şekeri doğru kullanıldığında birçok hastalığın tedavisinde etkilidir. Sofra şekeri yerine kullanılabilen nöbet şekeri kristale benzeyen görüntüsüyle dikkat çeker.

Nöbet şekeri diğer ismiyle kaya ve polat şekeri rafine edilmemiş yani herhangi bir işlem görmemiş şeker türüdür. Nöbet şekeri rafine edilmemesi nedeniyle sağlık açısından faydalıdır. Nöbet şekerinde yüksek oranda vitamin, mineral ve aminoasit yer almaktadır. Herhangi bir işlemden geçmediği için içerisinde yer alan değerler vücuda geçer.

Nöbet şekeri, şeker kamışı solüsyonu ve palmiye ağacı özünden üretilir. Nöbet şekeri görünüm itibariyle tuz kristallerine benzer. Nöbet şekeri, beyaz şeker yerine tercih edilebilir. Nöbet şekerinin tadı rafine şekerden daha tatsızdır. Rafine şekere alternatif olarak tatlılarda, içeceklerde nöbet şekeri kullanılabilir.

Nöbet Şekeri Faydaları

Nöbet şekeri içeriğinde bulunan vitamin, mineral ve aminoasitler sebebiyle sağlık açısından oldukça faydalıdır. Geçmişten günümüze birçok sağlık problemlerinin çözümünde kullanılan nöbet şekeri astım, anemi, solunum problemleri, grip gibi birçok hastalığın tedavi edilmesinde kullanılmaktadır.

Nöbet şekeri faydaları şu şekilde sıralanabilir.

  • Ağız İçi Yaraları Giderir

Nöbet şekeri aft yaralarının tedavisinde doğal yöntem olarak kullanılmaktadır. Nöbet şekeri iltihapların iyileşmesinde etkilidir.

  • Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Nöbet şekeri bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkilidir. Grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı vücudun bağışıklık kazanmasını sağlar. Nöbet şekeri boğazı yumuşatır ve rahatlama sağlar. Bununla birlikte halsizliği giderir. Vücuda enerji verir. Nöbet şekeri düzenli kullanılması halinde sindirim sisteminin düzenlenmesinde etkilidir. Metabolizmayı hızlandırır. Kilo kontrolünü sağlar.

  • Kansızlığa Karşı İyi Gelir

Kansızlık ve anemi gibi sağlık sorunlarının iyileşmesinde etkilidir. Kan yapıcı özelliktedir. Kan şekerini dengeler. Kan dolaşımını artırır.

  • Ağız Kokusunu Önler

Nöbet şekeri ağız kokusunun giderilmesinde etkilidir. Ağız kokusundan kurtulmak isteyenler nöbet şekeri tüketmelidir.

  • Hafızayı Güçlendirir

Nöbet şekeri hafızanın güçlenmesini sağlar. Düzenli kullanılması halinde hafıza problemlerinin önüne geçer.

  • Anne Sütünü Artırıcı Özelliktedir

Nöbet şekeri anne sütünü artırıcı özelliktedir. Süt miktarını artırması nedeniyle emziren annelere nöbet şekeri tüketimi önerilir.

Nöbet Şekeri Nasıl Kullanılır?

Doğal ve işlenmemiş nöbet şekerini günde 1-2 defa ağız yoluyla tüketebilirsiniz. Nöbet şekerini yutmak yerine ağızda eriterek tüketmelisiniz. Bu durumda, ağızda bulunan yaraların ya da problemlerin düzelmesini sağlamış olursunuz. Ağızda eriyen şeker boğazda rahatlama sağlayacaktır.

 

Ürüne Gitmek İçin Tıklayınız

Etiketler: nöbet şekeri, nöbet şekeri nedir, nöbet şekeri faydaları, nöbet şekeri ne işe yarar
Mart 12, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR