Ökse Otu Faydaları - Ökse Otu Nasıl Kullanılır?

Ökse Otu Faydaları - Ökse Otu Nasıl Kullanılır?

Ökse otu eski çağlardan ilaç olarak kullanılan oldukça yararlı bir ottur. Eski zamanlarda birçok hastalıkta şifa amaçlı kullanılan ökse otu kanser ve tansiyon başta olmak üzere birçok hastalığın iyileşmesine yardımcı olur. Faydaları saymakla bitmeyen bu şifalı bitki günümüzde oldukça popülerdir.

Ökse otunun faydaları saymakla bitmez ancak ökse otu kullanırken dikkat edilmesi gereken birkaç ufak nokta bulunmaktadır. Çünkü ökse otunun yapraklarının yanı sıra sap kısmı da zehirli olabilmektedir ve sap ya da yapraklarını tüketmek tehlikeli olabilmektedir. Bunun yanı sıra ökse otunun meyvelerinin de çiğ olarak tüketilmesi zehirlenmelere sebebiyet verebileceği için tavsiye edilmemektedir.

Bu nedenle de sizler için ökse otunun bilinen birkaç özelliğini ve faydasını derledik.

Ökse Otunun Faydaları

Ökse otunun sağlık açısından pek çok faydası bulunmaktadır. Ökse otunun faydalarını sizler için derledik.

Kanserle Mücadele Eder

Ökse otunun kansere karşı etkili olabileceği çeşitli araştırmalar ile ortaya konmuştur ve kemoterapinin ardından hastalarının durumunu hafifletmek için kullanılabilmektedir. Ayrıca, ökse otu kanser hücrelerinin öldürülmesi konusunda da etkili olabilmektedir ama asıl faydası bağışıklık sistemini güçlendirmesidir.

Tansiyonu Dengeler

Ökse otunun tansiyon üzerinde olumlu etkileri çeşitli araştırmalar ile ortaya konmuştur. Özellikle hipertansiyonun düşürülmesi üzerinde ökse otunun faydaları çok belirgin olmaktadır.

Diyabete İyi Gelir

Bir gün içerisinde ortalama 2 ile 3 bardak arasında içilecek olan ökse otu çayı diyabeti dengelemektedir.

Üst Solunum Yollarına İyi Gelir

Ökse otu solunum sistemindeki tahrişi azaltarak, öksürük boğaz ağrısı gibi birçok solunum rahatsızlığına iyi gelmektedir.

Strese İyi Gelir

Ökse otu bireylerin sinir sistemini rahatlattığı için stresi de azaltmaktadır.

Kanamaları Durdurur

Günde 1 fincan ökse otu çayı içildiğinde hemostatik etkisi sayesinde kanamaların durdurulmasına yardımcı olmaktadır.

Uyku Problemlerine İyi Gelir

Ökse otu sinir sistemini yatıştırıcı bir etkiye sahip olduğu için uykusuzluk, huzursuzluk gibi problemlerin çözülmesinde etkin rol oynar.

Regl Döneminde Rahatlatıcı Etki Sağlar

Ökse otu çayı içildiğinde ağrılı ve kramplı regl dönemlerinde rahatlatıcı bir etkiye sahip olmaktadır.

Ökse Otu Çayı Nasıl Hazırlanır?

Ökse otu çayı, 1 fincan soğuk suyun içerisine ince ince kıyılmış 1 çay kaşığı ökse otunun eklenmesi ve karışımın 1 gün oda sıcaklığında bekletilmesinin ardından ısıtılarak içilmektedir.

https://www.aktarciniz.com

Etiketler: ökse otu nedir, ökse otunun faydaları nelerdir, ökse otu nasıl kullanılır, ökse otu nelere iyi gelir, ökse otu çayı
Haziran 18, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR