Pembe Himalaya Tuzunun Faydaları

Pembe Himalaya Tuzunun Faydaları

Pembe himalaya tuzu son dönemde oldukça popüler bir üründür. Pembe ile turuncu arasında bir renge sahip olan himalaya tuzu, değirmende öğütülerek kolay bir şekilde tüketilebilir. Pembe himalaya tuzunu diğer tuzlardan ayıran en önemli özellik içerisinde bulunan demir ve oksit oranıdır. İçeriğinde yer alan demir oksit pembe rengini verir. Bu nedenle “pembe tuz” olarak bilinir.

Tuzdaki minerallerin birçoğu, kolloidal (jelatinimsi) bir formda yer alır. Bundan dolayı, insan hücreleri tarafından kolay bir şekilde emilir. Zengin mineral içeriği nedeniyle himalaya tuzu hem beden hem de ruh sağlığı açısından tedavi edici özelliktedir.

Pembe Himalaya Tuzu Neye İyi Gelir?

Pembe himalaya tuzu vücudun su tutmasını engeller. Diğer tuzlara göre çok daha az su tutan pembe himalaya tuzu bu nedenle oldukça faydalıdır.

Suyla birlikte içildiğinde seyreltilmiş ve bu sayede kandaki asit miktarının azalması sağlanmış olur. Alkali bir ilaç olarak da kullanılabilen pembe himalaya tuzu, iltihaplı hastalıklar ve kronik hastalıkların tedavisinde kullanılır.

Pembe himalaya tuzu içeriğinde elektrolitler ve antioksidanlar bulundurur. Bu da zihinsel ve fiziksel olarak kendinizi daha enerjik hissetmenize imkân tanır. Suda eritilerek tüketildiğinde hücrelerin oksijen alımını sağlar ve kasların güçlenerek performansınızın daha yüksek olmasını sağlar.

Sindirim sisteminde bulunan asit miktarını azaltır. Bu da gıdalardan alınabilecek besin maddelerinin daha kaliteli olmasını sağlar.

Diyet yaparken alınan aşırı sodyum kan basıncının yükselmesine ve doğal olarak tansiyonda ani dengesizliklerin yaşanmasına neden olur. Pembe himalaya tuzu içinde bulunan mineraller ve sodyum kalp ritminin ve tansiyonun düzenlenmesine yardımcı olur. 

Vasküler sağlığa yardımcı olur.

Yaşlanma belirtilerini azaltır.

Sağlıklı bir uyku düzeni için faydalıdır.

Libidoyu artırır.

Kas kramplarını önler.

Hidrasyonu artırır.

Dolaşımı düzenler.

Vücudu ağır metallerden arındırır.

Pembe Himalaya Tuzunun Diğer Tuzlardan Farkı Nedir?

Deniz tuzu

Deniz tuzu denizlerdeki kirliliğin artmasından dolayı, her yıl biraz daha kirlenir. Pembe himalaya tuzu ise el değmemiş yerlerde saklanmış olduğundan dolayı, en saf tuz olarak bilinir.

Masa Tuzu

Masa tuzları olarak bilinen normal tuzların içerisindeki sodyum ve klorun dışındaki tüm mineraller alınır ve daha sonrasında beyazlatma işlemi yapılır. Bu işlem esnasında kimyasal kullanıldığından dolayı vücudun emilimi zordur. Tuzun saklama koşulları içerisinde topraklanmasının önlenmesi için içerisine önleyici maddeler katılır ve bu da ciddi sağlık problemlerine neden olur.

https://www.aktarciniz.com/

Etiketler: himalaya tuzu, pembe himalaya tuzu, pembe himalaya tuzunun faydaları
Nisan 27, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR