Pirincin Bilinmeyen Faydaları

Pirincin Bilinmeyen Faydaları

Pirinç, Türk mutfağının en çok tüketilen besin maddeleri arasında yer alır. Lezzetinin ve doyuruculuğunun yanı sıra vücutta bilinen ve bilinmeyen pek çok faydası vardır. Özellikle içeriğinde yer alan kalsiyum, demir, niasin, fosfor ve potasyum gibi mineraller açısından oldukça zengin olan pirinç, iyi bir karbonhidrat kaynağıdır.

Kolesterol içermez

Pirinç içinde zararlı yağlar, kolesterol ve sodyum içermez. Dengeli beslenmede önemli bir besin olan pirincin çok küçük miktarı bile insanı sağlıklı ve enerjik tutmak için yeterlidir.

Kan Basıncını Düzenler

İçerisinde düşük oranda sodyum bulunur ve bu da yüksek kan basıncını ve hipertansiyonu düzenler.

Kanseri Önler

Esmer pirinç, lif bakımından oldukça zengindir. Yapılan araştırmalara göre pirinçteki çözülmez liflerin kanserli hücrelerin gelişimini durduğu ortaya çıkmıştır.

Enerji Kaynağıdır

Pirinçte bol miktarda karbonhidrat bulunur. Karbonhidratlar vücudun önemli bir yakıt deposudur. Karbonhidratlar, vücudun metabolize edebilmesi ve fonksiyonel enerjiye dönüştürülmesi bakımından önemlidir.

Uykusuzluğa İyi Gelir

Yapılan bir araştırmaya göre, uykusuzluk sorunu çekenler pirinç yediklerinde uykuları düzene giriyor. Nedeni ise pirincin içerisinde bulunan yüksek orandaki protein serotonin hormonunu artırıyor ve bu da uykunun gelmesine neden oluyor.

Alzheimer Hastalığı

Farklı pirinç türleri beyindeki bunama ve Alzheimer hastalığına neden olabilecek serbest radikallerin etkilerini azaltır.

Pirinç, herkes tarafından sevilen ve tüketilen önemli bir besin maddesidir. Ancak pirincin faydaları yalnızca vücut için değildir. Pirincin bilinenin dışında bilinmeyen faydaları da vardır.

Pirincin Bilinmeyen Faydaları Nelerdir?

Tuzun Nemlenmesini Önler

Tuz kabının içerisine bir miktar pirinç konulduğunda tuzda meydana gelebilecek olan nemi alır. Bu sayede tuz taneleri birbirine yapışmaz.

Isıtma Yastığı Yapılabilir

Isınma için kullanılabilir. Bir kese içerisine konulan pirinç taneleri mikro dalga fırın içerisine konularak birkaç dakika boyunca ısıtıldığında sıcak su torbası ile aynı görevi yapar. 

Cep Telefonunu Kurutur

Cep telefonunuz yanlışla suya düştüğünde pirinç dolu bir kabın içerisine konulduğunda ıslanan cihazın birkaç saat içerisinde kurumasını sağlar.

Kirli Kapların Kolay Temizlenmesini Sağlar

Plastik olan mutfak kaplarının temizlenmesinde etkilidir. Bir parmak pirinç üzerine eklenecek iki parmak su ile birlikte kapak kapatılıp sallandığında içerisinde bulunan kirlerin ovalamadan temizlenmesini sağlar.

https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: pirinç, pirinç faydaları
Nisan 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR