Pomelo Kurusu Nedir? Pomelo Kurusu Faydaları

Pomelo Kurusu Nedir - Pomelo Kurusu Faydaları

Son dönemlerde her şeyin daha ulaşılabilir bir hale gelmesiyle birlikte farklı meyveler de sofralarımızı süslemeye başladı. Bu meyvelerden biri de faydaları ile bilinen ama adı çok az duyulmuş olan pomelo meyvesidir. Pomelo meyvesi kuru olarak da satılmaktadır. Pomelo kurusu sağlık açısından pek çok faydaya sahiptir.

Pomelo meyvesi aslında kalın ve sert kabuklu bir meyve olmaktadır. İnsan sağlığına birçok faydası bulunan bu meyve genellikle Akdeniz bölgesinde özel olarak yetiştirilmektedir. Pomelo meyvesi turunçgiller ailesine mensup olan meyve türlerinden biridir. Aynı zamanda da Şadok Çin greyfurtu olarak da isimlendirilmektedir.

Ayrıca bu meyve turunçgiller içerisinde bulunan en büyük meyvelerden birisi olarak kabul edilmektedir. Meyvenin çapı yaklaşık olarak 15-25 cm'yi geçmektedir. İçeriğinde bulunan mineraller ve vitaminler sayesinde vücuda birçok fayda sağlamaktadır.

Pomelo Meyvesi Nedir?

Pomelo meyvesi turunçgiller ailesine mensup olan Citrus cinsinden bir türdür. Bu tür ağaçta yetişmektedir ve hem ağaca hem de meyveye verilen genel bir ad olmaktadır. Pomelo aynı zamanda da turunçgiller ailesi içerisinde en büyük kabul edilebilecek meyvelerden biri olmaktadır. Bunun yanı sıra diğer turunçgillere kıyasla asit oranı en az olan turunçgillerden biri olarak kabul görmektedir. Pomelo meyvesinin kalın bir kabuğu vardır. Yenebilen kısım kabuğun altında kalan, tatlı düşük asitli bir çeşit portakal dilimli kısmıdır.

Pomelo Meyvesi Faydaları

Yaşlanmayı geciktiren ve vücutta meydana gelen yaranın iyileşme süreci hızlandıran pomela meyvesinin faydaları saymakla bitmemektedir. Bu nedenle de herkesin belirli aralıklarla tüketmesi gereken bir meyve olmaktadır.

Pomelo meyvesinin içeriğinde bulunan hesperedin glikoziti maddesi sayesinde kılcal damarları güçlendirmeye yardımcı olmaktadır. Sindirim sistemini çalıştırarak kabızlık sorununu önlemekte, soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi sorunların hafiflemesinde yardımcı olmaktadır.

Midede meydana gelen rahatsızlıkları iyileştirici bir özelliği olmasının yanı sıra mideyi rahatlatıcı bir etkiye de sahip olmaktadır. Vücuttaki yorgunluk hissini azaltmakta ve enerjiyi yükseltmektedir. Pomelo meyvesinin yararları arasında ayrıca yapraklarının hazmı kolaylaştırması yer almaktadır.

Ayrıca bu yapraklar nefesi rahatlatmakta, ağız kokusunu gidermektedir. İçeriğinde bulunan spermedin maddesi sayesinde hücrelerin yenilenmesine fayda sağlamaktadır. Baş ağrısına iyi gelen pomelo meyvesi yağ yakıcı özellikte sergilemektedir.

https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: pomelo, pomelo kurusu, pomelo kurusu nedir, pomelo nedir, pomelo kurusu faydaları, pomelo meyvesi
Temmuz 06, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR