Pul Biberin Faydaları Nelerdir?

Pul Biberin Faydaları Nelerdir

Pul biber, içeriğinde A vitamini, kapsaisin, gibi pek çok antioksidan içeren önemli bir besindir. Sağlığın desteklenmesini sağlayan pul biberin faydaları aşağıdaki gibi sayılabilir.

Kırmızı pul biber A vitamini, kapsaisin ve karotenoid antioksidanlar dahil olmak üzere çeşitli faydalı bileşikler içerir. Bu maddeler sağlığınızı destekleyebilir.

Pul biber, capsicum annuum bitkisinin kurutulmuş olan biberlerinden yapılan bir baharat türüdür. Tatlı türlerinin yanı sıra acı türleri de olan bu baharat kırmızı, turuncu ve sarı renklerde olabilir.

Pul biberin içeriğinde yalnızca antioksidanlar değil aynı zamanda vitamin ve minerallerde bulunur.

Besin Değeri Nedir?

Kırmızı pul biber, faydalı bileşiklerle doludur. 1 çorba kaşığı pul biberin içeriğinde şunlar vardır:

  • Kalori: 19
  • Protein: 1 gramdan az
  • Yağ: 1 gramdan az
  • Karbonhidrat: 3,4 gram
  • Lif: 2,37 gram

Pul biber, serbest radikallerin vücutta dolaşımını engelleyerek hücre hasarının oluşmasının da önüne geçer.

Gözleri Korur

İçeriğinde bulunan E vitamini, beta karoten, lutein ve zeaksantin sayesinde göz sağlığını korumaya yardımcı olur. Yapılan araştırmalara göre düzenli kırmızı biber yiyen yaşlıların katarakt oluşumu riski en aza indirgenmiştir.

İltihaplanmayı Azaltır

Acı pul biber, iltihap ve ağrı durumunu azaltır. Özellikle eklem iltihabı, sinir hasarı ve sindirim sorunlarına karşı etkilidir. Pul biberin içeriğinde bulunan kapsaisin ağrının tedavi edilmesinde önemli bir rol oynar.

Kolesterol Seviyesini Düzenler

İçeriğinde bulunan karotenoid ve kapsantin kolestrol seviyesinin dengelenmesini sağlar. Karotenoidler, kalp hastalığı riskinin azaltılmasını da sağlar.

Kan Şekerini Düzenler

Kapsaisin maddesi şeker hastalığının tedavi edilmesinde önemli bir rol oynar.  Kapsaisinin etkisi, vücuttaki şekeri parçalayan enzimlerin engellenmesini sağlamaktır.    

Kanı Korur

Demir ve E vitamini açısından zengin bir kaynak olan pul biber kan için iyi bir mikro besindir. Her iki vitaminde kırmızı kan hücrelerinin oluşturulmasında yardımcı olur ve bu sayede aneminin de önlenmesini sağlar.

Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Kırmızı biber, her yemeğin içine rahatlıkla katılabilir. Yemeklere tat ve lezzet kattığı gibi metabolizmanın hızlanmasını sağlayarak daha kolay kilo verilmesine yardımcı olur. Acı pul biber ise terlemeyi artırdığından dolayı kilo vermede etkilidir.

Pul biber her yemekle birlikte kullanılabilir. Yemeklere lezzet katan pul biber Türk mutfağının vazgeçilmez baharatları arasında yer alır.

https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: pul biber, pul biber faydaları
Mart 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR