Saf Keratin Nedir? Nasıl Kullanılır?

Saf Keratin Nedir? Nasıl Kullanılır?

Keratin, saç, cilt ve tırnakların temel yapı taşı olan bir proteindir. İnsanlarda ve hayvanlarda bulunan bu protein güçlü olduğu kadar hassastır.

Keratin, sıcak ya da soğukta tamamen çözülmez. Uzunluğu ise içerisindeki su miktarına bağlı değişkenlik gösterir. Keratinin dışı zarar gördüğünde alttaki yeni hücrelerde bundan etkilenir.

Saf Keratin Nedir?

Saf keratin biyoteknolojik yöntemlerle elde edilen, proteinlerinin hiçbir kimyasal işleme maruz kalmadığı ve bir ürünün içerisinde karıştırılmadığı bunun içinde doğal yapısının bozulmadan saç yapısına uygun hale getirildiği işleme denir.

Saf Keratin Yağı

Saf keratin yağı saçların onarılmasında önemli bir göreve sahiptir. Saçların doğal nem ve mat görünmesini dengesini koruyarak yıpranmasını, kurumasını engeller.  

Saçlar yıpranmaya başladığı zaman kabarık ve sağlıksız bir görüntü alır ve taranmaz hale gelebilir. Bu durumda mutlaka saçlara keratin desteğinin yapılması gerekir. Saf keratin yağı, saçların dökülmeden kurtarılmasına fayda sağlar.

Saf Keratin Yağı Ne İşe Yarar?

Saf keratin yağı, nanoteknoloji ile küçük parçalara ayrılır ve saça derinlemesine uygulanarak onarım işlemini başlatılır. Kısa bir süre sonunda saçlar ilk güçlü haline geri döner. Düzenli olarak kullanıldığında saçların dış etkenlerden korunmasını sağlar.

Saf keratin yağı, diğer saç bakım yağlarının çok üzerinde bir etkiye sahiptir. İçerisinde mineral, vitamin ve proteinler olan bu yağ tamamen doğaldır. Bunun için saçta ya da ciltte herhangi bir yan etki oluşturmaz.

Saf Keratin Yağının Faydaları

Bazı saçlar olması gerektiğinden daha yavaş uzadığı gibi dökülme eğilimindedir. Saf keratin yağı su geçirmez bir özelliğe sahip olduğundan saça uzun süre bakım yapılmasını sağlar.

Keratin Serum Nasıl Kullanılır?

Saf keratin, bakımsız saçların deri tabakasında meydana gelebilecek hasarın onarılmasında etkilidir. Keratin tedavisi ile birlikte ısı ve nem gibi dış etkenlere karşı saçlarınızda koruyucu bir tabaka oluşturulmuş olur. Saçın diplerine kadar bakım sağlayan serum, yalnızca hasarlı saçların kurtarılması için değil aynı zamanda sağlıklı saçların sağlıklı kalması içinde kullanılabilir.

Saçlar, tırnaklar ve cildinizde daha iyi bakım gerektiren durumların olması halinde saf keratin iyi bir çözüm kaynağıdır.  

https://www.aktarciniz.com/

Etiketler: saf keratin, keratin, saf keratin nedir, saf keratin yağı, saf keratin yağının faydaları nelerdir
Mayıs 05, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR