Sağlık Deposu Mesir Macunun Faydaları

Sağlık Deposu Mesir Macunun Faydaları

İçinde bulunan baharatların tamamının ayrı bir özelliği olan mesir macununun faydaları da çeşitlidir. Doğal baharatların karışımı sonrasında ortaya çıkan mesir macunu aynı zamanda kuvvet macunu olarak da bilinir.

Mesir Macunu Neye İyi Gelir?

Mesir macunu faydaları saymakla bitmez. Osmanlı macunu olarak da tanınan Mesir maçını 41 çeşit baharattan oluşur. Manisa ile özdeşleşmiş olan mesir macunu 500 yıla yakındır şifa kaynağı olarak tüketilmektedir. Yüzyıllardır alternatif tıp tedavisinde kullanılmaktadır.

Cilt hastalıklarına iyi gelir.

İdrar yollarındaki problemlerin giderilmesini sağlar.

Afrodizyak etkiye sahip olan mesir macunu hem erkeklerde hem de kadınlarda cinsel gücü artırır.

İçeriğinde bulunan yakıcı baharatlar solunum sistemine iyi gelerek öksürüğün giderilmesini sağlar.

Soğuk algınlığının tedavisinde etkilidir.

Balgam sökücü etkisi vardır.

Kalorisi yüksek olan macun, tokluk hissi verir.

Enerji sağlar.

Kabakulağa iyi gelir.

Ağrı kesici özelliğe sahiptir.

Romatizmal hastalıklara iyi gelir.

Hemoroite iyi gelir.

Mesir Macununda Kullanılan Baharatlar nelerdir?

Mesir macunun içerisinde çok fazla baharat vardır. Bu baharatların tamamı tek başına kullanıldığında bile sağlığa iyi gelir. Macunun içerisinde bulunan baharatlar ise şöyledir: vanilya, zencefil, krem tartar, udülkahır, kebabiye, zulumba, meyan balı, eskir, darıfülfül, şamlı, kimyon, sarı halile, yeni bahar, çam sakızı, tarçın çiçeği, tarçın, çivit, karanfil, havlıcan, kişniş, Hindistan cevizi, Hindistan çiçeği, şeker, zerdeçal, karabiber, anason, zafiran, ravent, kakule, limon tuzu, portakal kabuğu, limon kabuğu, hardal, çöpçini, tiryak, günbalı, raziyane, hıyarşembe, çörek otu, tekemercini tohumu.

Mesir Macununun Zararları Var mıdır?

Mesir macunu dengeli bir şekilde kullanıldığında bilinen herhangi bir zararı yoktur. Ancak doğal tüm bitkiler gibi fazla tüketilmesi durumunda birtakım mide problemlerine neden olabilir. Obezite hastalarının mesir macunu tüketmemeleri kilo almamaları açısından faydalıdır.

Mesir Macununun Kullanım Şekli

Mesir macunu yalnızca yiyerek tüketilebilir. Eğer macun kavanoz içerisinde satılıyorsa kaşıkla yenilebilir. Kavanozun dışında çubuk olarak da hazırlanan formları vardır. İçeriğindeki baharatlar mesir macununun çayının yapılarak tüketilmesini de sağlar.

Mesir macunu satın alındıktan sonra çok fazla bekletilmemesinde fayda vardır. Uzun süre bekletilen macun bozulabilir. Mesir macunun içine tat vermek amacıyla glikoz katılırsa doğallığı kaybolur.

https://www.aktarciniz.com/

Etiketler: mesir macunu, mesir macununun faydaları nelerdir, mesir macunu nasıl kullanılır, mesir macunundaki baharatlar nelerdir, sağlık deposu mesir macunu
Mayıs 25, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR