Toz Zencefilin Faydaları Nelerdir?

Toz Zencefilin Faydaları Nelerdir

Grip, enfeksiyon, soğuk algınlığının yanı sıra cilt sağlığı açısından da önemli bir baharat olan toz zencefil, keskin bir tada ve aromaya sahiptir. Kirli beyaz bir renkte olan toz zencefil bakıldığında krem rengini andırır.

Toz zencefilin insan sağlığına faydaları yukarıda saydıklarımızla kalmaz. Bulantı ve kusma tedavisinde etkilidir. Özellikle deniz tutması, hamilelik sırasında meydana gelen bulantı, kemoterapi sonrasında yaşanan bulantı ve kusmaya da iyi geldiği bilinir.

Toz zencefil tüketildikten hemen sonra bir rahatlama hissi uyandırır. Nedeni ise hazımsızlık, ishal ve karın ağrısı gibi sorunlarda etkili bir bitki olmasından kaynaklanmaktadır.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

İçeriğinde bulunan C vitamini sayesinde limonla birlikte tüketildiğinde bağışlık sisteminin güçlenmesini sağlar. Yapmanız gereken toz zencefili limonlu su karışımının içerisine atıp karıştırmak ve bu şekilde tüketmektir.

Zekâ Seviyesini Artırır

Toz zencefil yalnız bağışıklık sistemini değil aynı zamanda zekâ gelişimini de destekleyen bir etkiye sahiptir. Yapılan araştırmalara göre, anti-enflamatuvar ve antioksidan özelliğe sahip olan zencefilin, orta yaş gurubundaki kadınlarda bilişsel işlevi çoğalttığı ve hafızayı güçlendirdiği tespit edilmiştir. Düzenli olarak toz zencefil tüketen kişilerin Alzheimer hastalığına yakalanma riski daha düşüktür.

Yumurtalık Kanserine Karşı Etkilidir

Kadınların en büyük korkusu olan yumurtalık kanserine karşı etkili olan zencefil, limon suyu ile birlikte tüketildiğinde fayda sağlar.

Karaciğer Fonksiyonunu Artırır

Karaciğerdeki hasarın onarılmasında etkilidir. Limonlu suyla karıştırılarak tüketilebilir.

Ağrı Kesici Özelliğine Sahiptir

Zencefilin ağrı kesici özelliği vardır. İçeriğindeki maddeler migren, adet krampları gibi pek çok ağrının giderilmesinde önemli bir rol oynar.

Akne Tedavisinde Kullanılır

Zencefil toz ciltteki gözeneklerin açılmasını sağlayarak aknelerin tedavisini sağlar.

Toz Zencefil Nasıl Tüketilmelidir?

Yukarıda belirttiğimiz hastalıkların tedavisinde oldukça etkili olan zencefil, mutfaklarında vazgeçilmez baharatlarından biri olarak kabul edilmiştir. Buna göre, limonla tüketilmesinin yanı sıra yemeklerde, soslarda ve salatalarda kullanılabilir.

Toz Zencefil Nerelerde Kullanılır?

Toz zencefil birçok bitki çayının yapımında da kullanılır. Örneğin; rezene, karanfil çayı, kakule gibi bitki çaylarında bulunur.

Zencefil ekmek yapımında da kullanılır. Kurabiye ve şekerleme gibi yiyeceklerin içine ekstra bir aroma katar.

Emziren annelerin sütlerinin artmasında etkilidir.

https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: toz zencefil, toz zencefil faydaları, zencefil
Nisan 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR