Toz Zerdeçalın Faydaları Nelerdir?

Toz Zerdeçalın Faydaları Nelerdir

Pek çok baharat türü hakkında uzun yıllardır bilimsel araştırmalar yapılır. Bu araştırmalar içerisinde yer alan zerdeçalın sağlık üzerindeki etkileri de kanıtlanmış bir gerçek olarak karşımıza çıkar. Yani sofralarımızda sıkça eksik etmediğimiz zerdeçalın bize oldukça faydası vardır.

Zerdeçalın kökenine baktığımızda Güneydoğu Asya ve Hindistan’ı görürüz. Güçlü anti-enflamatuvar ve antioksidan özelliğine sahip olan bitki, Hindistan’da geleneksel bir tedavi yöntemi olan Ayurveda felsefesinde uzun yıllardan beri kullanılır.

Zerdeçal tüketmek için herhangi bir sağlık sorunu olmasına gerek yoktur. Günde 1–2 kaşık zerdeçal tüketilmesi bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine destek sağlar. Zerdeçal her türlü tüketilebilir, ancak etkisinin tam olarak görülmesi isteniyorsa yağda çözülebilme özelliği desteklenerek yağ içeren yemeklerin içerisine katılarak tüketilebilir.

Yaraları İyileştirici Özelliktedir

Zerdeçalın içeriğinde bulunan antioksidan madde sayesinde yaraların iyileşmesi çok daha hızlı olur. Hazırlanan doğal karışım ciltte sorunlu bölgeye sürüldüğünde etkisini hemen göstermeye başlayacaktır.

Zerdeçal yalnızca besin olarak tüketilmez, cilt üzerinde de önemli bir etkiye sahiptir. Özellikle sivilce, egzama, sedef hastalığının tedavisinde iyileştirici bir etki sağlar.

Ciltteki nem dengesini ayarlar. Toz zerdeçal, yoğurt ve doğal zeytinyağını karıştırıp cildinize sürdükten ve bir süre bekledikten sonra durulayabilirsiniz.  Hassas ve alerjik bir yapıya sahip olan ciltlerde kullanıma dikkat etmek gerekir.

Zerdeçal Nasıl Tüketilir?

Zerdeçal’ın sağlık üzerine etkilerini yukarıda belirttik. Günümüzde yalnızca toz değil kapsüller haline getirilerek de satışı yapılan zerdeçal yemeklere de lezzet katar.

Zerdeçal, ağır bir tada ve aromaya sahip olduğundan dolayı bazı insanlar tarafından tüketilmesi zor olabilir. Böyle bir durumda çay şeklinde hazırlanarak içerisine katılan farklı baharatlarla aroması yumuşatılabilir.

Zerdeçalın İçeriğinde Ne Vardır?

Zerdeçal düşük kalorili olan bir bitkidir, bu nedenle kilo vermek isteyenlerin de önemli bir tercihidir. Bir çorba kaşığı oranındaki zerdeçalın içerisinde 29 kilokalori enerji bulunur.

  • 0,91 gram protein,
  • 0,31 gram yağ,
  • 6.31 gram karbonhidrat,
  • 2,1 gram lif
  • %16 demir  
  • %5 potasyum
  • %26 manganez
  • %3 C vitamini

Sağlıklı ve dengeli bir beslenmeye zerdeçal eklendiğinde makro ve mikro besin değerlerini karşılamış olursunuz.

https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: toz zerdeçal, toz zerdeçal faydaları, toz zerdeçal nedir, zerdeçal
Mart 25, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR