Vazelin Nedir? Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Vazelin Nedir - Ne İşe Yarar - Faydaları Nelerdir

Vazelin aslında petrol jölesi olarak da bilinen bir karışımdır. Petrol işçilerinin yaralarını ve yanıklarını iyileştirmek için yapışkan bir jöle kullandığını fark edilir ve ilk kez 1859 yılında keşfedilir.

Vazelinin insan sağlığına birçok faydası vardır. Cildin iyileşmesi ve nem dengesinin korunmasında etkili olan bu ürünün diğer faydaları aşağıda açıklanmıştır.

Küçük Cilt Sıyrıklarını ve Yanıklarını İyileştirir

Vazelin, ameliyat sonrası iyileşme sürecinde cildi nemli tutar ve bu özelliği sayesinde cilt yaralanmaları için iyi bir tercihtir. Vazelin uyguladığınız yüzeyin uygun şekilde temizlendiğinden ve dezenfekte edildiğinden emin olmanız gerekir. Aksi takdirde bakteri ve diğer patojenler cildin içinde sıkışıp iyileşme sürecini geciktirebilir.

Yüzünüzü ve Ellerinizi Nemlendirir

Duştan sonra vazelin sürdüğünüzde nemlendirici görevi yaparak cildinizin kurumasını engeller.

Çatlak topuk: Ayaklarınızı biraz tuz eklenmiş ılık suda bekletin. Havluyla iyice kurulayın ve sonrasında vazelini topuklarınıza uygulayın. Kısa sürede yumuşak ve çatlamamış olan topuklar elde edeceksiniz.

Ellere İyi Gelir: Ellerinizi yıkayıp ve kuruttuktan sonra, nemi hapsetmek ve iyileşmeyi hızlandırmak için vazelin sürebilirsiniz.

Çatlamış dudaklar: Çatlamış dudaklara sürdüğünüzde hem derinin yumuşamasını sağlayacak hem de isteyen herkesin kolayca su almasını sağlamış olacaksınız.

Pişikleri Giderir

Vazelin bebeklerde pişik azaltmak için kullanılabilir. Bir bebeğin cildine vazelini doğrudan sürmek yerine temizleyip uygulamak çok daha faydalı olacaktır.

Göz Makyajını Çıkartır

Vazelin, makyajı çıkarmanın etkili bir yoludur ve yapılan bir araştırmaya göre, vazelinin göz bölgesinde kullanılmasının hiçbir yan etkisi yoktur. Yumuşak bir pamuk ya da bezle gözlerinizi kapatarak cildinize ve göz çevrenize sürebilirsiniz.

Saçlara İyi Gelir

Su bazı saçlarda kurumaya neden olur, vazelin ise saçların daha parlak ve canlı olmasını sağlar.

Saç Boyası veya Oje Lekelerini Giderir

Saç boyasının cildinize zarar vermesini önlemek için saç çizginize vazelin sürebilirsiniz. Bu sayede boya sonrasında ortaya çıkacak olan lekeleri de yok etmiş olursunuz.

Parfüm Kokularını Korur

Parfümünüz için baz olarak vazelin kullanmak, parfümün daha uzun süre dayanmasına yardımcı olabilir.

Vazelinin Yan Etkileri

Her ne kadar vazelinin birçok faydası olsa da mutlaka kuralına uygun bir şekilde cildinize uygulayın.

https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: vazelin, vazelin nedir, vazelin ne işe yarar, vazelinin faydaları, vazelinin yan etkileri
Ağustos 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR