Yerli Bademin Mucizevi Faydaları

Yerli Bademin Mucizevi Faydaları

Beyin sağlığı ve gelişimi açısından gerekli birçok vitamin ve mineral içeren badem sağlık açısından pek çok fayda sağlar. İçeriğinde yer alan doymamış yağ asitleri, lif, antioksidanlar ve magnezyum gibi mineraller nedeniyle sağlık dostudur. Yerli badem taze ya da kurutulmuş olarak yenilebilen bir meyvedir. Kabuğu farklı çekirdeği farklı bir tada sahip olurken her ikisinin de insan vücudunda önemli faydaları vardır.

Badem Nedir?

Ülkemizde de yetişen badem, İran, Suudi Arabistan, Lübnan ve Suriye gibi ılıman iklimin hâkim olduğu bölgelerde bulunur. Tatlı ve acı çeşidi olan bademin yağı yemeklere lezzet katmak amacıyla kullanılmaktadır.

Acı badem yağ şeklinde kullanılırken tatlı badem çiğ olarak tüketilebilir. Bademden elde edilen bir diğer ürün ise badem sütü olarak karşımıza çıkmaktadır.

Badem yüksek liflere sahiptir. İçeriğinde bulunan E vitamini, kalsiyum, fosfor, demir ve magnezyum birçok hastalığa iyi gelir.

Bademin Faydaları

Bademin sağlık açısından faydalarına baktığımızda aşağıdaki çağımızın en büyük sorunu olan stres ve kanser dikkat çekmektedir. Kabızlık, kolesterol ve kemik sorunlarına karşı da iyi bir besin kaynağıdır.

Bademin vücutta sağladığı faydalardan bazıları ise şöyledir: Solunum bozuklukları, öksürük, kalp bozuklukları, anemi, iktidarsızlık ve diyabet.

Beyne İyi Gelir

Beyin gelişimi insan sağlığı açısından çok önemlidir. Badem yalnızca çocuklarda değil yetişkinlerde de beyin sağlığını korur. Alzheimer hastalığının geciktirilmesine de önemli bir etkendir. Günde 6–7 tane badem tüketilmesi vücuda iyi gelecektir.

Kolesterolü Dengeler

Badem düzenli olarak tüketildiğinde kötü kolesterolün seviyesinin de dengelenmesini sağlayacaktır. Vücutta kötü kolesterolün dengelenmesi ise birçok hastalıktan korunabilmek anlamına gelir.

Kemiklere İyi gelir

Bademin içerisinde bulunan vitamin ve mineraller kemikleri beslerken olası kemik hastalıklarının da engellenmesini sağlar. Bademde bulunan fosfor osteoporoza karşı dayanıklılığı da artıracaktır.

Kalbi Korur

Bademin koruyucu özelliği kalp üzerinde de etkilidir. İçinde bulunan doymamış yağlar kalbin ihtiyaç duyduğu protein ve potasyumu sağlar. Bu da kalbin güçlü yapısının korunmasına neden olur. Bademin içeriğinde E vitamini de vardır. Bu vitamin sayesinde kalp krizi oluşma ihtimali azaltılmış olur.

Bağışıklı Sistemini Güçlendirir

Bağışıklık sistemi birçok hastalığın nedeni olduğu gibi koruyucusu da olur. Bağışıklığınız ne kadar güçlü olursa hastalıklara yakalanma riskiniz de o kadar azalır. Bademin içerisinde bulunan E vitamini ve alkali bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.

https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: yerli badem, yerli badem nedir, yerli badem faydaları, badem nedir, badem faydaları, tatlı badem
Haziran 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR