Yulaf Samanı Nedir? Yulaf Samanı Faydaları

Yulaf Samanı Nedir - Yulaf Samanı Faydaları

Yulaf samanı hasadı yapılan yulaftan geriye kalan kısımlar olmaktadır. Yulaf samanı hem yeşil hem de sarı olmak üzere 2 farklı şekilde tüketilebilmektedir.

Yeşil yulaf samanları, yulafın olgunlaşmadan toplanılan haline verilen isimdir. Sarı yulaf samanı ise; yulafın hasat döneminde elde edilen saman türüne

Yulaf samanına ilk kez bakıldığında bitkinin sadece sap bölgesi olduğu düşünülmektedir. Fakat yulaf samanı, yapısında zengin mineralleri barındıran faydalı bir bitki olmaktadır.

Bu bitki özellikle de Hindistan’da ayurveda yönteminde kullanılmaktadır. Ruhu ve bedeni arındıran yulaf samanı, bitkisel yöntemle sağlıklı kalmak isteyenlerin tercih ettiği besinlerin başında gelmektedir.

Yulaf Samanının Az Bilinen Faydaları

Yulaf samanının birçok yararı bulunmaktadır. Bu nedenle de çok çeşitli bir yapılanma söz konusu olmaktadır.

Ciltteki Kaşıntıyı Giderir

Yulaf samanının cildi rahatlatma özelliği vardır. Özellikle de kaşıntı durumlarında yulaf samanı suyu kullanmanız faydalı olabilmektedir. Yulaf samanı cilde faydaları sayesinde meydana gelen kızarma ve kaşıntıyı gidermenin yanı sıra vitiligo hastalığından dolayı oluşan kaşıntıyı da iyileştirebilmektedir. Cilt sorunları için yulaf samanı kullanılmak istendiğinde yulaf samanının kaynatılması ve ardından da soğumaya bırakılması gerekmektedir. Soğuyan yulaf samanı suyunu cildinize masaj yoluyla düzenli olarak sürdüğünüzde kaşıntının gideceğini sizde fark edeceksiniz.

Vücuda Dinçlik Verir

Yulaf samanı çayı hazırlayarak gün içinde ihtiyacınız olan enerjiyi 1 bardak çaydan kolaylıkla elde edebilirsiniz. Yulaf samanında bulunan vitamin ve mineraller, vücudun daha aktif olmasına yardımcı olmaktadır. Spor öncesinde kendinizi daha iyi hissetmek için; 1 fincan yulaf samanı çayı tüketmeniz tavsiye edilmektedir. Çünkü, bu çay sizi daha aktif hale getirecektir.

Ruhu Stresten Arındırır

Yulaf samanı, antioksidan bir bitki olmaktadır. Bu bitkiyi kür ve çay halinde tükettiğinizde ruhunuzu stresten arındırdığına şahit olabilirsiniz. Sinir hücrelerini uyaran yulaf samanı, gergin anlarınızda sizi rahatlatacak bir bitki olmaktadır. Daha huzurlu ve sakin olmak, uykuları düzenlemek istiyorsanız yulaf samanını düzenli şekilde tüketmeye özen göstermeniz çok işinize yarayacaktır.

Kemikleri Güçlendirir

Yulaf samanı büyük oranda kalsiyum içermekte, kas ve kemik gelişimine yardımcı olmaktadır. Daha güçlü iskelet yapısına sahip olmak için yulaf samanının çayını içmeniz daha çok önerilmektedir. İleri yaşlarda görülme riski daha yüksek olan kemik erimesini, yulaf samanı sayesinde büyük oranda düşürebilirsiniz. Bunun için düzenli şekilde yulaf samanı çayı içmeyi alışkanlık haline getirmeniz tavsiye edilmektedir.

Zayıflamaya Yardımcı Olur

Yulaf samanı kürü deneyenler, daha kolay kilo verdiğini belirtmektedir. Yulaf samanı bağırsakların daha hızlı çalışmasına yardımcı olmaktadır. Bağırsaklar hızlı çalıştığında yağ yakımı da hızlanmaktadır. Yulaf samanı çayı ve kürü, ideal kilonuza ulaşma konusunda size büyük bir destekçi olacaktır.

https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: yulaf samanı, yulaf samanı nedir, yulaf samanı faydaları, yulaf samanı yeşil, yulaf samanı faydası
Mart 11, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR