Yulafın Ezmesi Neye İyi Gelir? Yulaf Ezmesi Faydaları

Yulafın Ezmesi Neye İyi Gelir? Yulaf Ezmesi Faydaları

Yulaf ezmesi özellikle son dönemlerde oldukça popüler hale gelen popüler bir kahvaltı öğünüdür. Yulafta doğal olarak yüksek kaliteli besinler ve lifler bulunur. Bu nedenle istenilen öğünde tüketilebilin tam tahıllı besleyici gıdalar arasında yer alır.

Yulaf Nedir?

Besleyiciliği ve besin değeri en yüksek tahıllar arasında bulunan yulaf, unu kepeği olan bir üründür. İçeriğinde önemli vitamin ve mineraller bulunan yulaf, antioksidan özelliğe sahiptir. Bir porsiyon yulaf içerisinde ortalama olarak 117 kalori bulunur. 

Yulaf ezmesinin sağlık bakımından çok fazla faydası olduğu bilinmektedir. Kalorisi düşükken vitamin ve mineral içeriyor olması zengin bir besin kaynağı olmasını sağlamıştır.

Yulaf Ezmesinin Faydaları Nelerdir?

Yulaf ezmesi pek çok faydaya sahiptir.

Kişisel Enerjiyi Artırır

Doğal karbonhidrat olmasından dolayı vücuda önemli ölçüde enerji verir. Sabah kahvaltısında yulaf yendiğinde kan şekeri düşmez ve uzun süre boyunca enerjik kalınır.

Bağışıklık Sistemini Düzenler

Yulafın içinde beta glukan vardır. Bu özellik ise bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Yulaf ezmesi tüketildiğinde beyaz kan hücrelerinde hareket artar ve bu sayede hastalıklardan korunmuş olunur. Yaraların çabuk iyileşmesinde ve antibiyotiklerin etkisinin artırılmasında faydalıdır.

Vücuda Antioksidan Sağlar

Yulaf ezmesi tüketildiğinde vücuttaki kan akışı hızlanır. İnsülin dengesini düzenlerken kan şekerinin de azalmasına yardımcı olur. 

Kabızlık Sorununu Giderir

Yulaf ezmesi yüksek oranda life sahip olmasından dolayı kabızlık sorununun giderilmesinde etkilidir.

Tip- 2 Diyabet Hastalarına Faydalıdır

Yulaf ezmesi tüketildiğinde ekstra şeker kullanmaya gerek olmadığından kan şekerinin dengeli kalması sağlanmış olur.

Kolesterol Seviyelerini Düzenler

Yulaf ezmesi tüketildiğinde kolesterol seviyesinde önemli bir düşüş olacaktır. İçeriğinde bulunan beta-glukan nedeni ile sağlıklı kolesterolün desteklenmesi sağlanmış olacaktır.

Bol miktarda vitamin ve mineral içerir

Yulaf ezmesinin kalorisi düşük ancak içeriğinde vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir. Bazı insanlarda kilo almaya neden olurken bazılarında kiloların korunmasını sağlar. Yulaf ezmesinin içinde magnezyum, demir, fosfor, çinko, folat, bakır, B-1 ve B-5 vitaminleri bulunur.

Yulafın Ezmesinin Yan Etkisi Var mı?

Yapılan araştırmalara göre yulafın kendisinin ya da yulafın ezmesinin insan sağlığına zararlı hiçbir yan etkisi yoktur. Nadiren bazı bireylerde gaz ve şişliğe neden olabilir. Ancak bu yok denilebilecek kadar az görülen bir durumdur. Avenin duyarlılığı olan kişilerin yulaf tüketmemeleri sağlıkları açısından faydalıdır. Çünkü bu tip bir rahatsızlığı olan kişilerin yulaf ezmesi tüketmeleri halinde sindirim sistemi rahatsızlığı yaşadıkları görülmektedir.  

https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: yulaf, yulaf ezmesi, yulaf nedir, yulaf ezmesi faydaları, yulafın faydaları
Ağustos 06, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR