Zeytin Yaprağının Faydaları

Zeytin Yaprağının Faydaları

Kahvaltıların vazgeçilmezi olarak adlandırılan ve oldukça lezzetli olan zeytinin pek çok faydası vardır. Besin değeri oldukça yüksek olan zeytinin birçok kısmını işlemden geçirerek kullanmak mümkündür. Kahvaltılık ve zeytinyağı çeşitleri ile akıllardaki yerini alan zeytin aynı zamanda yaprağıyla da mutfaklarınıza konuk olur.

Zeytinin yanı sıra zeytin yaprağı da özellikle son dönemde oldukça popülerdir. Sağlık açısından pek çok faydası bulunan zeytin yaprağı yüksek miktarda bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Özellikle kalp sağlığına dost olan zeytinyağını farklı şekillerde tüketebilirsiniz.

Zeytin yaprağının içerisindeki zengin polifenolik içerik, hidroksitirosol, oleuropein ve oleokantal gibi maddeler çok daha faydalı hale getirmektedir. Aynı zamanda yüksek bir antioksidan içeriği sunduğu için zeytin yaprağı çayını düzenli olarak tüketebilirsiniz.

Zeytin Yaprağı Neye İyi Gelir?

Zeytin yaprağı E ve C vitaminleri bakımından zengin olduğu için kalp ve damar sağlığı açısından koruyucu bir göreve sahiptir.

Zeytin yaprağı antioksidan içeriği sayesinde genetik hasarlanmaları önleyerek tümör oluşumuna karşı koymaktadır.       

Mikropları öldürücü etkiye sahip olan zeytin yaprağını düzenli kullanarak bağırsak ve solunum yollarında yaşanan rahatsızlıkları tedavi edebilirsiniz.            

Zeytin yaprağı genel olarak çay şeklinde içildiği için aynı zamanda sindirim sistemine de katkıda bulunur.             

Karaciğerleri koruyucu etkiye sahip olan zeytin yaprağını alkole bağlı oluşan rahatsızlıklarda doğal bir tedavi edici şeklinde kullanabilirsiniz.

Zeytin Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?

Zeytin yaprağı çayı sindirimi düzenleyip bağırsakları temizleyen bir çaydır. Bu nedenle diyet programlarına eklenebilir.  

Her içecekte olduğu gibi zeytin yaprağı çayını tüketirken de belli bir miktarı aşmamak gerekir. Genel olarak günlük 1-2 fincan zeytin yaprağı çayı normal bir insan için yeterlidir. Bu tarz çaylarda aşırıya kaçmak tedavi edici etkiyi artırmadığı için dikkatli olmanızda fayda var.

Oldukça basit bir biçimde hazırlanan zeytin yaprağı çayını hızlı bir şekilde hazırlamanız mümkündür. Bir bardak kaynar suyun içerisine 5-6 adet kurutulmuş zeytin yaprağını ekleyin. Bu işlemin ardından demlenmesi için 10 dakika bekletin. Zeytin yaprağı çayının demlenmesi oldukça önemlidir. Demlenen çayı süzme işleminin ardından afiyetle tüketebilirsiniz.

https://www.aktarciniz.com/
Etiketler: zeytin yaprağı çayı, zeytin yaprağı, zeytin yaprağı nedir, zeytin yaprağının faydaları
Haziran 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR