Blog Başlık

  • Nisan 29, 2021 Haberler

    Pirinç, Türk mutfağının en çok tüketilen besin maddeleri arasında yer alır. Lezzetinin ve doyuruculuğunun yanı sıra vücutta bilinen ve bilinmeyen pek çok faydası vardır.

    pirinç, pirinç faydaları
  • Nisan 28, 2021 Haberler

    Yaz mevsiminin sevilen içeceği karadut şurubu tam bir şifa deposudur. Bahar meyvesi olarak karşımıza çıkan karadut lezzetli olmasının yanı sıra karadutun birçok faydası vardır.

    karadut şurubu ,karadut şurubu faydaları, karadut
  • Nisan 27, 2021 Haberler

    Pembe himalaya tuzu son dönemde oldukça popüler bir üründür. Pembe ile turuncu arasında bir renge sahip olan himalaya tuzu, değirmende öğütülerek kolay bir şekilde tüketilebilir. Pembe himalaya tuzunu diğer tuzlardan ayıran en önemli özellik içerisinde bulunan demir ve oksit oranıdır. İçeriğinde yer alan demir oksit pembe rengini verir. Bu nedenle “pembe tuz” olarak bilinir.

    himalaya tuzu, pembe himalaya tuzu, pembe himalaya tuzunun faydaları
  • Nisan 26, 2021 Haberler

    Siyah üzüm, kadife renginde ve tatlı bir lezzete sahiptir. Antioksidan etkiye sahip olan siyah üzüm yaş ya da kuru olarak her mevsimde tüketilebilir.

    kilis karası üzüm, kilis karası üzüm kurusu, üzüm kurusu, kilis karası
  • Nisan 22, 2021 Haberler

    Serinleten, ferahlatan ve tadıyla bünyeyi hiçbir zaman yormayan Osmanlı şerbeti doğaldır. Bu özelliği, Osmanlı şerbetini diğer içeceklerin tamamından ayırır.

    osmanlı şerbeti, osmanlı şerbeti faydaları, osmanlı şerbeti özellikleri
  • Nisan 21, 2021 Haberler

    Tropik bir meyve olan avokado, sağlıklı yağlar, lif ve birçok önemli besin maddesi içerir. Sağlığa birçok faydası bulunan avokadonun sadece meyvesi değil yaprağı da şifa deposudur.

    avokado yaprağı, avokado, avokado yaprağı faydaları
  • Nisan 20, 2021 Haberler

    Çam balı, çiçek balına göre farklı özelliklere sahiptir. Arılar çiçek balını çiçekteki nektarı olgunlaştırarak elde ederler. Çam balında ise Marchalina Hellenica’ya ihtiyaç duyar. Çamın içerisindeki özsuyu emerek beslenen bu madde, ağacın üzerine tatlı bir salgı bırakır. Antioksidan ve mineral bakımından oldukça zengin olan bu salgı, bal arısı tarafından çam balına dönüştürülür.

    çam balı, çam balının faydaları, çam balı neye iyi gelir, süzme çam balı
  • Nisan 19, 2021 Haberler

    Ülkemizde önemli bir besin maddesi olarak tüketilen tarhana, kış aylarının vazgeçilmez çorbaları arasında yer alır. Besin değerinin yüksek olması ve besleyici özelliğinin bulunması lezzetinin yanı sıra insan sağlığı üzerinde birçok önemli etkiye sahip olmasını sağlar.

    tarhana, sıkma tarhana
  • Nisan 16, 2021 Haberler

    Badem, badem ağacından elde edilen bir kuruyemiş türüdür. Acı ve tatlı olmak üzere iki çeşide sahiptir. Badem ağacı hemen hemen her yerde yetişebilir.

    acı badem, acı badem faydaları, acı badem neye iyi gelir
  • Nisan 15, 2021 Haberler

    Çaya, kahveye, hamura ve yemeklere lezzet katması için atılan kakule, insan sağlığına faydası olan bir bitki türüdür. Zencefiller ailesine ait bitki Güney Hindistan’ın bataklık ormanlarında yabani olarak yetişir.

    kakule, kakule faydaları, kakule nedir, kakule çayı, kakule çayı nasıl yapılır
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR