Blog Başlık

  • Nisan 14, 2021 Haberler

    Defne yaprağı, özellikle yemek pişirmede yaygın olarak kullanılan bir bitki türüdür. İlaç yapımında kullanılan defne yapraklarının, vücudu detoksifiye etme ve bakteriyel enfeksiyonlardan koruma, yaşlanma sürecini yavaşlatma, yara iyileşmesini hızlandırma gibi sağlık açısından pek çok yararının bulunduğu çeşitli araştırmalar sonucunda ortaya konmaktadır.

    defne yaprağı, defne yaprağı faydaları, defne yaprağı çayı
  • Nisan 13, 2021 Haberler

    İğde, küçük çekirdekli meyveler arasında yer alır. Sonbaharda toplanan iğde bağışıklık sistemini güçlendirirken vücutta birtakım faydalara sahiptir.

    iğde, iğdenin faydaları, iğde faydaları
  • Nisan 12, 2021 Haberler

    Yüksek oranda yağ içeren ayçiçeği, atıştırmalık kuruyemiş olarak tüketilirken yağ üretiminde de kullanılan bir meyvedir. Ayçiçeği bitkisinin meyvesi olan ay çekirdeği yüksek miktarda protein, E ve B vitamini içerir.

    ay çekirdeği, çekirdek, ay çekirdeği faydaları
  • Nisan 09, 2021 Haberler

    Temel besin maddelerimizden biri olan buğday, Türkiye’de iki farklı mevsim olan ilkbahar ve kış aylarında yetişir. Kışlık buğday sonbaharda ekilir ve ilkbahara kadar toprak altında kalır. Karasal iklimi seven buğday, yılda bir kez elde edilir.

    buğday, buğday nişastası, buğday nişastası faydaları, buğday nişastası nasıl yapılır
  • Nisan 08, 2021 Haberler

    Karanfil antioksidan, vitamin ve mineral bakımından zengin bir baharattır. Yüzyıllardır tıbbi tedavilerde kullanılan ve doğal ilaç etkisine sahip karanfil, sindirim problemlerinden cildin yenilenmesine kadar birçok rahatsızlığa iyi gelir.

    karanfil, karanfil faydaları, karanfilin faydaları
  • Nisan 07, 2021 Haberler

    Lavanta, geniş bir alanda yetiştirilen bitkilerdendir. Ballıbabagiller familyasından olan bu hoş kokulu bitki yaklaşık olarak bir metreye kadar uzayabilir. Lavanta tarihte hep süs bitkisi olarak değerlendirilmiştir.

    lavanta, lavanta sabunu, lavanta sabununun faydaları, lavanta yağı, lavanta yağı nasıl yapılır
  • Nisan 06, 2021 Haberler

    Son dönemlerde özellikle bronzlaştırıcı kremlerin üzerinde karşımıza çıkan kakao yağı kozmetik ürünlerinde sıklıkla kullanılır. Antioksidan özelliği bulunan kakao yağı özellikle cilde oldukça faydalıdır.

    kakao yağı, kakao yağı nedir, kakao yağının faydaları, kakao yağı faydaları, kakao yağı ne işe yarar
  • Nisan 05, 2021 Haberler

    İçeriğinde onlarca mineral ve vitaminle dolu olan kajunun insan sağlığına sayılamayacak kadar fazla faydası vardır.  Ham ve tuzsuz olan kaju, kavrulup tuzlanarak tüketilir.

    kaju, kaju nedir, kaju faydaları, kajunun faydaları
  • Nisan 02, 2021 Haberler

    Grip, enfeksiyon, soğuk algınlığının yanı sıra cilt sağlığı açısından da önemli bir baharat olan toz zencefil, keskin bir tada ve aromaya sahiptir. Kirli beyaz bir renkte olan toz zencefil bakıldığında krem rengini andırır.

    toz zencefil, toz zencefil faydaları, zencefil
  • Nisan 01, 2021 Haberler

    Çıtır leblebi, bronz bir renge sahiptir. İçeriğinde fasulyesinden aşina olduğumuz soya vardır. Sarı leblebi ile benzer faydaları sağlayan çıtır leblebi soyadan kaynaklı olarak demir, kalsiyum ve B vitamini de içerir. Çıtır leblebinin adı taze olduğundan değil yerken çıkarmış olduğu sesten gelmektedir.   

    leblebi, çıtır leblebi, çıtır leblebi faydaları, leblebi faydaları
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR