Blog Başlık

  • Mayıs 17, 2021 Haberler

    Geleneksel Türk lezzetlerinden olan pestil, geçmişi çok eski yıllara kadar uzanan bir besindir. Yüksek enerji değerine sahip olan pestil içeriğinde bulunan diğer besin kaynakları bakımından da önemli bir gıda maddesidir. Yazın hazırlanarak kışın tüketilen pestil vücut direncini artırmasından dolayı sıklıkla tüketilir.

    pestil, pestilin faydaları nelerdir, pestil neye iyi gelir, pestil hangi yöreye aittir
  • Mayıs 12, 2021 Haberler

    Nohut, diyabeti önleyen ve kilo kaybına yardımcı olan mükemmel bir bitki bazlı protein kaynağıdır. Zengin bir lif kaynağı olan nohudun faydaları saymakla bitmiyor. Nohudun şaşırtıcı yararları arasında, sindirimi iyileştirme, kalp hastalıklarını önleme, kan basıncı seviyelerini dengeleme gibi özellikler bulunmaktadır.

    nohut, bakliyat, nohutun sağlığa faydaları, nohutun faydaları nelerdir, nelere iyi gelir
  • Mayıs 11, 2021 Haberler

    Çekilmesinden pişirilmesine ve sunulmasına varıncaya kadar ayrı bir kültüre sahip olan Türk kahvesi, dost meclislerinin de olmazsa olmazları arasında yer alır. Türk kahvesi farklı kıvamlarda hazırlanabilir. Bazen sade, bazen orta şekerli bazen de az şekerli olabilir. Tercih ise damak tadına bağlı olarak değişkenlik gösterir.

    türk kahvesl, türk kahvesi neye iyi gelir, türk kahvesinin faydaları
  • Mayıs 10, 2021 Haberler

    Anavatanı Kuzey Amerika olan yaban mersini serin ve dağlık alanlarda bolca bulunan bir meyve türüdür. Ayı üzümü, turna yemişi ve blueberry gibi farklı isimlerle bilinen yaban mersininin etine dolgun mor renklidir.

    yaban mersini, blueberry, yaban mersini nedir, blueberry nedir, yaban mersininin faydaları nelerdir
  • Mayıs 07, 2021 Haberler

    Kavurga, Türklere özgü geleneksel bir tattır. Tahıldan üretilmiş kuruyemiş anlamına gelen kavurga, farklı malzemeler kullanılarak yapılır. Bu makalemizde ise mısır kavurgası ve onun bilinmeyen faydaları hakkında bilgiler vermeye çalıştık.

    mısır kavurgası, mısır kavurgasının faydaları nelerdir, mısır kavurgası nedir
  • Mayıs 06, 2021 Haberler

    Havlıcan, zencefilgiller ailesinin az bilinen üyelerindendir. Dünyanın farklı ülkelerinde bulunan bu bitkinin ana vatanı Çin’dir.

    Havlıcan bitkisinin yetişmesi için tropikal bir iklimin olması ve nemli bir ortamın bulunması gerekir. Bu da tür iklim şartlarını ülkemiz için değerlendirdiğimizde havlıcan, Türkiye’de yetiştirilmesi uygun olmayan bir bitkidir.

    havlıcan nedir, havlıcan neye iyi gelir, havlıcanın faydaları nelerdir, havlıcan çayı nasıl yapılır
  • Mayıs 05, 2021 Haberler

    Keratin, saç, cilt ve tırnakların temel yapı taşı olan bir proteindir. İnsanlarda ve hayvanlarda bulunan bu protein güçlü olduğu kadar hassastır.

    Keratin, sıcak ya da soğukta tamamen çözülmez. Uzunluğu ise içerisindeki su miktarına bağlı değişkenlik gösterir. Keratinin dışı zarar gördüğünde alttaki yeni hücrelerde bundan etkilenir.

    saf keratin, keratin, saf keratin nedir, saf keratin yağı, saf keratin yağının faydaları nelerdir
  • Mayıs 04, 2021 Haberler

    Vücudun günlük demir, potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi vitamin ihtiyacını karşılayan dut pekmezinin özellikle kansızlık yani anemi hastalığında önemli bir etkisinin olduğunu söyleyebiliriz.

    dut pekmezi, dut pekmezi faydaları, dut pekmezi nasıl yapılır
  • Mayıs 03, 2021 Haberler

    Zeytinyağı, insan vücudunda yararlı birçok etkiye sahip olan besinler arasında yer alır. Zeytinyağının hammaddesi zeytindir.

    zeytinyağı, doğal zeytinyağı, zeytinyağı faydaları, doğal zeytinyağı faydaları
  • Nisan 30, 2021 Haberler

    Yaz mevsiminin en çok tüketilen meyvelerinden biri olan kirazın meyvesini yemeye alışık olsak da sapları da en az meyvesi kadar faydalıdır. Genellikle çay şeklinde tüketilen kiraz sapının vücuda faydaları saymakla bitmez. Doğal ödem artırıcı olan kiraz özellikle şişkinliğin giderilmesinde önemli bir rol oynar.

    kiraz sapı, kiraz sapının faydaları, kiraz sapı çayı, kiraz sapı nasıl kurutulur
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR