Blog Başlık

  • Mart 31, 2021 Haberler

    Hindistan cevizi kurusu, Hindistan cevizi palmiyegiller ailesinden olan ve tropik bölgelerde yetişen bir ağacın meyvesidir. Bu ağaç meyvesi yenen bir ağaç olmaktadır. Aynı zamanda da Hindistan cevizi çok besleyici bir gıda olmaktadır.

    hindistan cevizi, hindistan cevizi kurusu, hindistan cevizi kurusunun faydaları
  • Mart 30, 2021 Haberler

    Pul biber, içeriğinde A vitamini, kapsaisin, gibi pek çok antioksidan içeren önemli bir besindir. Sağlığın desteklenmesini sağlayan pul biberin faydaları aşağıdaki gibi sayılabilir.

    pul biber, pul biber faydaları
  • Mart 29, 2021 Haberler

    Ceviz lezzetinin yanı sıra insan sağlığına sayılamayacak kadar çok fayda sağlayan bir kuruyemiştir. Günlük yaşamın önemli bir parçası olan ceviz, düzenli olarak tüketildiğinde kolesterolden kalp damar hastalıklarına varıncaya kadar birçok önemli etkiye sahiptir.

    ceviz, ceviz içi, kelebek ceviz, cevizin faydaları
  • Mart 26, 2021 Haberler

    İyi bir protein deposu olan kuru fasulye, içermiş olduğu hayvansal proteinler ve lifli yapısı sayesinde vejetaryen beslenenler için etten hiçbir farkı yoktur.

    kuru fasulye, fasulye, kuru fasulye faydaları
  • Mart 25, 2021 Haberler

    Pek çok baharat türü hakkında uzun yıllardır bilimsel araştırmalar yapılır. Bu araştırmalar içerisinde yer alan zerdeçalın sağlık üzerindeki etkileri de kanıtlanmış bir gerçek olarak karşımıza çıkar. Yani sofralarımızda sıkça eksik etmediğimiz zerdeçalın bize oldukça faydası vardır.

    toz zerdeçal, toz zerdeçal faydaları, toz zerdeçal nedir, zerdeçal
  • Mart 24, 2021 Haberler

    Her kuruyemişin insan yaşamında önemli bir etkisi ve faydası vardır. Doğru ve kararında tüketildiğinde birçok hastalığa iyi gelebilirler.

    kabak, kabak çekirdeği, kabak çekirdeği faydaları
  • Mart 23, 2021 Haberler

    Kayısı hem yaş hem de kurutularak tüketilebilen bir meyve türüdür. İlk olarak Persler tarafından keşfedilmiş olan bu meyve Çinliler tarafından üretiliyordu. Kuru kayısı en az yaş kayısı kadar ilgi çeker. 

    kayısı, kayısının faydaları, sarı kayısı
  • Mart 22, 2021 Haberler

    Besin değeri yüksek yiyecekler tüketmek sağlık açısından oldukça önemlidir. Kuru meyveler besin değeri açısından oldukça zengindir. Kuru dut, yüksek besin değerine sahip ve birçok hastalığa iyi gelen bir besindir.

    dut, dut kurusu, dut kurusu faydaları, dut kurusu nedir
  • Mart 19, 2021 Haberler

    Son yıllarda ülkemizde de yer edinmeye başlayan ananas meyvesinin artık kurutulmuş hali de üretilmeye başlanmaktadır. Özellikle kış aylarında tüketilen kurutulmuş meyvelere ananas meyvesinin eklenmesi güzel bir durum yaratmıştır.

    kurutulmuş ananas, ananas kurusu, meyve kurusu, meyve kurusu ananas, kuru ananas
  • Mart 18, 2021 Haberler

    Bulgur güneş altında kurutulan, kurutma ve öğütme yoluyla elde edilen yarı hazır gıdalardan biridir. Buğday ise yaklaşık olarak üç bin yıldan beri tüketilen bir besindir.

    bulgur faydaları, buğday faydaları, bulgur, buğday
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR